Най-масово използваното данъчно облекчение е за деца, съобщи Боряна Георгиева от

...
Най-масово използваното данъчно облекчение е за деца, съобщи Боряна Георгиева от
Коментари Харесай

Данъчното облекчение за деца се използва най-масово

Най-масово употребяваното данъчно облекчение е за деца, съобщи Боряна Георгиева от Националната организация за приходите при започване на данъчната акция.

От през днешния ден до края на април би трябвало да заявяваме приходите си за предходната година. Данъчните облекчения, без значение от какъв темперамент са, могат да се употребяват, в случай че няма обществено изискуеми отговорности към хазната.

Данъчните облекчения за деца се резервират с аналогичните на предходната година стойности – 600 лв. за едно дете, 1 200 лв. за две и 1 800 лв. за три деца, което съставлява 10% от сумата, с която е понижена данъчната основа, изясни Боряна Георгиева.

" За деца, които са с увреждане, може да се употребява облекчение в размер на 12 000 лева от данъчната основа. Важно е да знаят родителите на деца с увреждания, че могат да употребяват и двете облекчения по едно и също време ", сподели още Георгиева.

До 1 април може да се употребява 5-процентната отстъпка от налога за довнасяне, като за задачата данъкът би трябвало да е заплатен в този период и декларацията – подадена в него.

 istock istock
" От началото на март месец чакаме към този момент да е наличнапредварително попълнената декларация, като тя се достъпва с електронен автограф или с ПИК. На процедура лицето, когато достъпи тази информация има право да промени размера, който е посочен на прихода, който лицето е получило, в случай че това по някаква причина не дава отговор на фактически получения от него приход ", разясни тя.

Във всеки случай за данъкоплатците е значима оригиналност за сметката, по която се заплаща данъкът.

" Независимо от това лицето къде живее, къде е непрекъснатият му адрес, заплащането на дължимия налог се прави по една сметка за налози в Българска национална банка. Другото ново и значимо за лицата във връзка с заплащането, е да знаят, че е водеща датата, в която парите ще постъпят по сметките на Националната организация за приходите ", посочи Георгиева.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР